Welk droogrek heb jij nodig in huis?

Welk droogrek heb jij nodig in huis?

Droogrekken zijn vandaag de dag helemaal in. Mensen gaan duurzamer leven en willen steeds minder gebruik maken van een droger. Ze maken namelijk veel lawaai en verbruiken een hoop energie. Je ziet dat mensen steeds vaker kiezen voor een droogrek in huis. Wij leggen jou haarfijn uit welk droogrek jij nodig hebt en geven een paar tips hoe je het beste je was kunt laten drogen.

Voldoende ventilatie

Als je een droogrek gaat kopen is het handig om eerst te beslissen waar je deze in huis wil gaan neerzetten. Het is belangrijk dat het op een kamer komt te staan waar een raam is. Je moet deze kamer namelijk kunnen voorzien van een goede ventilatie. Hoe meer frisse lucht er aan de was komt hoe sneller het droogt. Ten tweede is het belangrijk om een kamer te kiezen waar niet te veel tijd wordt doorgebracht. Denk bijvoorbeeld aan een bijkeuken, gang of logeerkamer. Want als je vaak op een kamer komt waar je was hangt te drogen is de kans op schimmels namelijk groter. Dat wil toch niemand!

Duurzaamheid

Steeds meer mensen kopen een droogrek in plaats van een droger. Maar waarom is dat? De belangrijkste reden is dat dit veel duurzamer is. Het drogen van de was kost geen energie. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. Mensen gaan steeds milieubewuster leven en daarom is het goed dat ze voor een droogrek kiezen. Kiezen voor goed en sterk materiaal is ook een vorm van duurzaamheid. Een droogrek wat 10 jaar mee gaat is duurzamer dan dat je ieder jaar een nieuw rek moet kopen. Ben jij de volgende die een duurzame keuze maakt?

Een staand droogrek

Een populair droogrek is het staande T-model droogrek Bobby. Deze uitklapbare variant heeft een drooglengte van 29 meter en is compact op te bergen als deze ingeklapt is. Het uitgeklapte droogrek is maar liefst 178 cm lang, dus zorg dat je voldoende ruimte hebt! Dit stevige droogrek is gemaakt van een geplastificeerde harde kern van staaldraad en gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes die aan de onderkant zitten. Het droogrek is uitgerust met een opbergplek voor wasknijpers, een systeem om sokken te drogen en om kleerhangers aan op te hangen. Maar dat is niet alles! Je kunt er gemakkelijk een groot laken overheen hangen. Dit rek is voor binnen en buiten te gebruiken want zeg nou eerlijk, er is toch niets lekkerder dan een opgedroogd beddengoed dat buiten in de wind heeft gehangen. Deze topper krijgt alleen maar positieve reviews!

 Staand droogrek

Een premium droogrek

Heb je niet zoveel ruimte? Dan is een droogtoren Lea ideaal. Het grote voordeel van ons droogrek is dat deze erg compact op te bergen is. Je kunt het rek namelijk volledig inklappen. Waardoor het droogrek gemakkelijk in kleine ruimtes kan staan. Dankzij de drie droogniveaus is er voldoende ruimte voor jouw schone was. Dit rek bevat een drooglengte van 40 meter en is uitgerust met wieltjes waardoor het rek gemakkelijk te verplaatsen is. Het is een stevig droogrek gemaakt van aluminium en is uitermate geschikt voor extra groot wasgoed denk hierbij aan beddengoed, lakens en (bad)handdoeken. Dit premium droogrek kan binnen en buiten gebruikt worden. En heeft een maximale uitklapbare hoogte van 137cm. Bekijk hier een mooi filmpje over het premium droogrek

 

Balkon of radiatordroogrek

Woon je in een appartement met balkon? En wil je graag buiten je was drogen? Geen probleem! Een balkondroogrek is uitermate geschikt voor jouw balkon. Met een drooglengte van een paar meter kun je hier genoeg was kwijt. Heb je geen balkon? Of past het niet goed over jouw balustrade? Dan kun je dit rek ook gebruiken als droogrek voor aan je deur of wat dacht je van de radiator?  Het rek is gemaakt van staaldraad waardoor het jaren meegaat. Dit is een uitklapbaar droogrek wat goed geschikt is voor kleine huishoudens of als extra droogrekje om bijvoorbeeld handdoeken aan te laten drogen. Het rek is volledig inklapbaar en daardoor makkelijk te verplaatsen of op te bergen. Dit droogrek kun je zowel binnen als buiten gebruiken. 

Verschillende opties

Dus wanneer is het handig om welk droogrek te hebben? Wij zetten het even voor jou op een rijtje. Als je vaak en veel wast is het handig om een T-model droogrek Bobby te gebruiken. Hier kun je veel was op kwijt. Voor dit droogrek heb je wel wat plek nodig. Heb je niet zoveel plek maar wel veel was? Kijk dan eens voor ons droogrek Louise. Zoek je een droogrek wat je makkelijk kunt verplaatsen? Gebruik dan het premium droogrek Lea met 6 wieltjes. Deze is erg compact maar heeft een groot oppervlak waar je je was aan kunt hangen dankzij de drie hoogteniveaus. Stel je hebt niet zo veel plek en ook niet zoveel was dan is het balkondroogrek Noah uitermate geschikt. Dit is een droogrek dat je ergens aan kunt ophangen en heeft een drooglengte van 8 meter. Tevens is het ook geschikt om te gebruiken als extra droogrek om bijvoorbeeld je handdoeken aan op te hangen.

 

Maar er is nog een manier om was te drogen! Wat dacht je van de klassieke waslijnen? Deze zijn ideaal voor buiten in je tuin of boven op zolder. Onze waslijnen hebben een lengte van 35 of 50 meter en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bekijk het hele aanbod droogrekken en waslijnen op onze website. Levertijd is tussen de 1 en 4 werkdagen en vanaf €30,- heb je ook nog eens gratis verzending!

Drogen

Uitgelichte producten