Energiebesparende tips in het huishouden

De winter staat weer voor de deur en het koude weer komt er aan. Dit betekent dat alle huishoudens meer gaan stoken en met deze energiekosten kan die rekening dan wel eens hoog oplopen. Wist je dat je met het huishouden ook een hoop centjes kan besparen in deze koude maanden? Bij VDM Home Products hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. 

Bespaar energie, koop een droogrek!

Als je een wasdroger in huis hebt met gemiddeld energieverbruik dan kost dit al gauw zo’n €138,90 per jaar. Deze kosten kun je beter terugdringen. Met de volgende tip kun je makkelijk een hoop energie besparen. Als je nou een stevig en groot droogrek koopt wat je makkelijk kunt verplaatsen, dan heb je hier de komende jaren plezier van en kun je de droger wat vaker uitlaten. Hang je was binnen of bij mooi en droog weer zelfs buiten op en houd geld over op het laatst van het jaar. 

Drogerballen voor energie besparen in huis

Een droogbeurt van de droger kan soms best een tijdje duren. Dat houdt in dat er veel energie verbruikt moet worden. Met de natuur wasdrogerballen in het assortiment van VDM heb je een goedkope lange termijn oplossing om het verbruik van je wasdroger te verminderen. Deze drogerballen zorgen ervoor dat je was met 40% sneller droog is en dus je droger 40% minder lang hoeft te draaien bij elke beurt. Dat is toch hartstikke handig?! 

Isolatiemateriaal inslaan 

Isoleer je verwarmingsbuizen met isolatiemateriaal of gebruik dit om achter de verwarming te plaatsen. Zo verlies je minder snel warmte in huis en hoef je minder vaak bij te stoken. Als je nog ramen met enkel glas hebt dan kun je het isolatiemateriaal ook hier tegenaan plaatsen voor een maximaal warmtebehoud. Zo kun je handig stroom besparen thuis. 


Nog meer energiebesparende maatregelen nodig? Lees dan snel verder! 

Energie besparing én tijdsbesparing

Als een gemiddeld strijker bent dan strijk je zo’n 4 uurtjes per week. Dit kan al snel zo’n €65,- per jaar gaan kosten. Een handige manier om deze kosten op lange termijn te besparen is om een AirPro strijkplankhoes te kopen. Deze strijkplankovertrek heeft maar liefst 6 lagen. Een laag zorgt voor extra warmte reflectie. Een andere laag zorgt ervoor dat je geen condens onder je strijkplank krijgt. Het voornaamste doel: Je bespaart 50% van je strijktijd omdat er door de weerkaatsing van de warmte aan twee kanten wordt gestreken. Dus een snelle rekensom: 65/2= €32,50 per jaar aan energiebesparende maatregelen. En dan te bedenken dat zo’n AirPro strijkplankhoes makkelijk een aantal jaar meegaat! Tel uit je winst. 

Is een stofzuiger altijd nodig? 

In het kader van energiebesparing vraag ik me af, is het altijd nodig om kruimels of kattenhaar van je bank of tafellaken te verwijderen met een stofzuiger? Elke keer weer de stekker in het stopcontact. Het kost je uiteraard weer stroom. Een stofzuiger die gemiddeld vaak gebruik wordt, verbruikt al snel zo’n 80 kWh per jaar. Dat is ook best veel. Als je nou die kruimels en kattenharen met een handmatige pluizenroller van je bank of tafellaken verwijderd dan kun je ook weer direct energiekosten besparen in je huishouden. Wie had dat gedacht, hé? 

De laatste tip van het huis! 

In het kader van tips om energie te besparen. Dicht alle kiertjes en naadjes zoveel mogelijk af in huis zodat de warmte niet kan ontsnappen. Dit kun je heel gemakkelijk testen door op plekken waar je aan twijfelt een kaarsje te laten branden. Gaat het vlammetje wapperen dan weet je dat het hier tocht en je dit dus dicht kan kitten. Tochtstrips werken ook altijd goed en vergeet je brievenbus gleuf in de deur niet als je deze hebt. Hier kan ook veel tocht door binnenkomen. 


Heb jij nog meer tips om energie te besparen? Laat ze dan weten in een reactie op onze socials, of stuur een mailtje naar Info@vdmhomeproducts.com en dan zullen we deze hierbij plaatsen! Succes met besparen :)

DrogenStrijken

Uitgelichte producten