VDM Home Products Strijk keuzehulp

Een strijkplankovertrek uitkiezen klinkt als een simpele taak, maar kan al snel een lastige uitdaging worden. Om je te helpen bij het uitzoeken hebben we een keuzehulp gemaakt zodat je snel de juiste overtrek of hoes kiest die bij jou past!

Welke strijkplankovertrek past bij mijn strijkplank?

Stap 1: Hoe vaak strijk je in een week?

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen of je iemand bent die AF EN TOE / FREQUENT of zelfs INTENSIEF strijkt. Wanneer je veel strijkt zal je veel baat hebben bij een strijkplankovertrek die langer mee gaat en waar je comfortabeler op kunt strijken. Maar wanneer je minder vaak strijkt ligt de voorkeur misschien eerder bij een meer basic uitvoering. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt voor iedereen. Of je nu veel of weinig strijkt.

AF EN TOE
Wanneer je slechts 1 keer in de maand strijkt raden we je aan om een Classic strijkplankovertrek aan te schaffen. Door de 3 millimeter aan dampdoorlatend schuim ervaar je genoeg strijkcomfort voor wanneer je 1 keer in de maand strijkt.

FREQUENT
Op het moment dat je minimaal 1 keer per week strijkt adviseren we om te overwegen over te stappen op een model dat langer mee gaat en eventueel comfortabeler. Hiervoor raden we een Comfort strijkplankovertrek voor aan. Door de extra dikke molton onderlaag glijd je strijkijzer over je wasgoed heen waardoor je meer plezier en gemak tijdens het strijken kunt ervaren. Wanneer je snel wil strijken raden we de Ultra reflect aan. Een strijkplankovertrek die er voor zorgt dat je tegelijkertijd beide kanten van je wasgoed kunt strijken. 

INTENSIEF
Wanneer je meerdere keren per week wordt je strijkplankhoes vaker gebruikt, dat is logisch. Daarom raden we aan om over te stappen naar een strijkplankovertrek die langer mee gaat, het strijkcomfort verhoogt en fijne extra's heeft. Zoals een Parking strijkplankovertrek met speciale parkeerzone waar je je strijkijzer gerust neer kunt zetten en op je eigen tempo kan strijken. Of ga voor de Turbo & parking overtrek. Dankzij de Turbo-zone zweeft jouw strijkijzer over de kleding. Onze Active overtrekken zijn voorzien van anti-drip en een extra stevige toplaag. Of ga voor onze nieuwste overtrek; de Airpro deze is extra dik, zorgt dat je op een lagere temperatuur kunt strijken en is voorzien van anti-drip.

 

Stap 2: Waar ben je naar op zoek in een overtrek?

Bepaal voor jezelf wat je zoekt in een strijkplankovertrek. Een strijkplankovertrek kan veel extra's bieden zoals een parkeerzone waar je een heet strijkijzer kunt parkeren voor 10 minuten of de mogelijkheid om duurzaam en tot 50% sneller te strijken. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van al onze verschillende soorten strijkplankhoezen. 

Classic 2-laags: Het klassieke model heeft een toplaag die gemaakt is van 100% katoen, daarnaast heeft het een schuimlaag van 3 millimeter waardoor damp beter doorgelaten wordt.

Comfort 3-laags: De Strijkplankovertrek heeft maar liefst 3 lagen waardoor het lijkt alsof je op een kussen strijkt. Gemaakt van 100% BCI gecertificeerd katoen met extra dikke molton en schuim onderlaag voor een verhoogd strijkcomfort.

Ultra reflect 3-laags: Hitte-reflectie zorgt ervoor dat je aan beide kanten van je wasgoed kan strijken. Hierdoor kun je je strijkijzer op een lagere temperatuur instellen waardoor je strijkplankovertrek langer mee zal gaan! 

Parkeerzone 3-laags: De parking modellen hebben een speciale parkeerzone waar je je strijkijzer een korte tijd kunt parkeren. Hiermee voorkom je schroeivlekken op je overtrek en houd je je strijkhoes langer mooi. Perfect wanneer je op je eigen tempo wilt strijken en opvouwen. 

Turbo&parkeerzone 3-laags: Deze turbozone en parkeerzone overtrekken zorgen ervoor dat je jouw hete strijkijzer voor maximaal 10 minuten kunt parkeren op de parkeerzone en op de turbozone kun je 3x met je strijkijzer overheen glijden en zorgt ervoor dat je strijkijzer weer als nieuw aanvoelt. Deze overtrek is niet voor niets  de favoriet van vele klanten.

Active 5-laags: Active is speciaal ontworpen voor strijkijzers die veel stoom produceren. Door de hoge stoomafgifte van je strijkijzer kan er condens worden gevormd onder het strijkoppervlak wat resulteert in waterplassen op je vloer. Strijkplankovertrekken met Active zijn uitgerust met een aluminiumfolie-laag waardoor de hitte reflecteer, hiermee kun je maar liefst 50% sneller strijken! En daarnaast heb je ook geen last meer van natte plassen op de vloer na het strijken.

 AirPro 6-laags: Een 6-laagse strijkplankovertrek die ervoor zorgt dat je 50% sneller klaar bent met je strijkwas. Deze overtrek voorkomt condens onder je strijkplank en is uitermate geschikt voor de veelvoudige strijker! De AirPro is echt onze topper en we zijn er dan ook trots op dat we deze in ons assortiment hebben. Dankzij de AirPro overtrekken kun je een stuk duurzamer strijken. 

Stap 3: Bepaal de afmetingen

Heb je een keuze kunnen maken? Dan is de volgende stap het opmeten van je strijkplank. Kijk hierbij goed naar de lengte en de breedte van de plank. Op basis daarvan gaan we een passende overtrek of hoes uitkiezen. 

Voor strijkplankovertrekken zijn er twee maten: S/M of L/XL.
📐 S/M Past op alle merken strijkplanken zoals Brabantia, Leifheit, Blokker, IKEA met een breedte van 30-42 CM en een lengte van 100-125 CM.
📏 L/XL Past op alle merken strijkplanken zoals Brabantia, Leifheit, Blokker, IKEA met een breedte van 39-52 CM en een lengte van 120-140 CM. 
Meet altijd je strijkplank op voor dat je een strijkplankovertrek kiest. Onze 
strijkplankovertrekken worden geleverd met een aanspanningskoord, waardoor je hem makkelijk kan monteren op iedere strijkplank. 

Stap 4: Maak een keuze

Als je alle informatie helder op een rij hebt is het tijd om een keuze te maken. Bekijk ons gehele assortiment aan slimme oplossingen voor alle strijkplankovertrekken hier! 

 

 

 

Strijken

Uitgelichte producten