Maatschappelijke betrokkenheid

 

Veel Nederlanders hebben het geluk in een fijne wereld te mogen leven. Zonder armoede of oorlog. Dit vinden we normaal en nemen het daarom snel voor lief. Sterker nog we willen alleen maar meer. Deze hebzucht gaat helaas (vaak) ten koste van het milieu. Terwijl we juist zo graag genieten van een heerlijke zomer of bevroren kanalen. Wij van VDM Home Products zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en nemen deze dan ook uiterst serieus. Onder het motto; ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ hebben wij al het een ander gerealiseerd! 

Katoen

Keurmerken

Ökotex

Al onze textielproducten zijn Ökotex gecertifieerd. Je hebt het logo vast wel eens gezien in het label van jouw T-shirt, maar weet je eigenlijk waar het voor staat? Ökotex is een wereldwijd, onafhankelijk test- en certificatiesysteem voor textiel producten. Zij controleren of er tijdens het verwerken van deze artikelen geen schadelijke stoffen zijn gebruikt.

Better Cotton Initative

Wij kiezen uitsluitend voor BCI katoen. BCI staat voor Better Cotton Initiative, dit initiatief maakt zich hard voor het verduurzamen van de katoenteelt. Op het gebied van milieu betekent dit dat er bij de grondstof- en vezelproductie minimaal gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen, efficiënt met water wordt omgegaan, aandacht wordt besteed aan de bodemgezondheid en aan de bescherming van de leefomgeving. Uiteraard is er ook oog voor de mens, daarom stelt BCI de volgende eisen: geen kinder- dwangarbeid, werknemers mogen zich aansluiten bij vakbonden, acceptabele werktijden, minimumloon en gezonde en veilige werkomstandigheden.

Europese kwaliteit

Maar liefst 85% van onze artikelen zijn in Europa geproduceerd. Hierdoor zijn wij nauw betrokken bij het productieproces. Helaas is het niet mogelijk om alles binnen de Europese grenzen te produceren. In die gevallen kiezen wij uitsluitend voor leveranciers die voldoen aan de Europese maatstaven en garant staan voor kwaliteitsproducten waar je jarenlang plezier van hebt.

REACH

Veel van onze producten zijn REACH compliance. REACH is een systeem voor de registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die in de Europese Unie geproduceerd of geïmporteerd worden.

 

Duurzame keuzeDuurzame keuzes

Wij proberen ten alle tijden om voor een duurzame optie te kiezen. Duurzaamheid kan op veel verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Een product kan als duurzaam worden beschouwd wanneer het lang mee gaat. Voorbeelden van deze producten zijn de EasyPegs en de Carl Cord Winder.

Maar een product is ook duurzaam wanneer het energie bespaart, bijvoorbeeld de hitte-reflectie in verschillende strijkplankhoezen. Naast het reduceren van energie kun je ook kiezen voor alternatieve producten die geen stroom verbruiken. Denk hierbij aan onze ruime selectie waslijnen en droogrekken, de milieuverantwoorde tegenhangers van de droger.