Zes manieren voor het schoonmaken van je douchedeuren

6 handige tips om kalkaanslag van je douchedeuren af te krijgen. 

Kalkaanslag in je badkamer, ik denk dat ieder huishouden hier wel eens last van heeft. De vraag is dan ook: Hoe verwijder je gemakkelijk het kalk van je douchedeuren? Wij hebben 6 handige tips voor je op een rijtje gezet. 


Tip 1: 

Als je douchedeuren een niet al te zware kalkaanslag hebben kun je deze aanslag prima verwijderen met azijn. Bij glazen douchedeuren heb je als voordeel dat deze dan extra gaan glimmen. Als je deze klus wekelijks herhaalt, blijven je douchedeuren mooi en schoon. Je kunt hiervoor een plantenspuit pakken en deze vullen met azijn. Als je deze wekelijks gebruikt hoef je ook niet elke keer die zure azijnfles open te trekken. 


Tip 2: 

Maak jouw glazen douchedeur simpel schoon met citroenolie. Kan jouw douchecabine wel weer wat glans gebruiken? Maak dan snel een mengsel in een sproeiflesje van heet water met 5 druppeltjes citroen olie of citroen sap. Sproei het glas vol met dit mengsel en laat het een paar minuten intrekken. Poets de glazen douchewand dan af met een goede microvezeldoek. Je zult zien dat het glas snel weer begint te blinken.


Tip 3: 

Een superslimme tip die ik vorige maand van mijn buurvrouw kreeg deed mij in eerste instantie ook verbazen. Zij kreeg haar douchecabine kalkvrij door velletjes keukenpapier in te sproeien met azijn en deze vervolgens aan het doucheraam te plakken.Laat deze vellen keukenpapier een uur zitten, dep het daarna schoon met een natte microvezeldoek en droog het ten slotte af met een goede natuurzeem. Een kind kan de was doen zegt ze tegen mij.

 

Tip 4: 

Heb je nou last van een echte zware kalkaanslag aan je douchedeur? Dan is vaak de enige oplossing een niet milieubewuste oplossing.. maar het verricht 9 van de 10 keer wel wonderen voor je douchedeur. Als je een aantal druppels dikke bleek op een spons doet en je dit vervolgens uitsmeert over alle kalkvlekken, dan zul je na het inwerken (circa. 30 minuten) de vlekken er goed vanaf kunnen spoelen met een afwasborstel en heet water. Veeg het daarna droog met een goede zeem! Zo kan zelfs iedereen hardnekkige kalk verwijderen uit de douchecabine.


Tip 5: 

Een glazen douchewand schoonmaken kan iedereen inmiddels wel. Maar hoe hou je deze glazen wand nou schoon? Deze slimme life hack zorgt ervoor dat jij je glazen douchewand niet zo vaak hoeft schoon te maken. Gebruik het wondermiddel WD-40. Hierdoor breng je als het ware een extra laagje aan op het glas. Je sprayt dit op de glazen douchewand en laat het een paar minuten intrekken. Vervolgens veeg je de wand schoon met een nat microvezeldoekje. 


Tip 6: 

Je douchewand voor een langere tijd kalkvrij houden? Dan zou ik adviseren om te investeren in een fles met glascoating. Dit is een speciale coating om op het glas aan te brengen en zorgt ervoor dat het water sneller naar beneden glijdt waardoor er minder snel kalkaanslag verschijnt. Als je veel kalk in je water hebt is dit zeker een aanrader en het scheelt ook nog eens een berg poetswerk. Zo hoef je geen kalkaanslag te verwijderen maar kun je het voorkomen. 


Heb jij nog andere geweldige tips voor het verwijderen van kalkaanslag op de badkamer? Laat dit dan weten via info@vdmhomeproducts.com of bezoek onze Pinterest pagina voor meer info en leuke blogs. 

Schoonmaken

Uitgelichte producten