7 handige schoonmaaktips

Schoonmaken vindt niet iedereen een leuke taak. Vaak is de motivatie ver te zoeken en heb je wel betere dingen te doen dan de keuken of badkamer te poetsen. Bij VDM Home Products zien we schoonmaken juist als een rustgevende opdracht. Lekker een muziekje op, ontspannen en de kamer poetsen. Om het schoonmaken aangenamer te maken hebben we een aantal tips & tricks voor jullie op een rijtje gezet.

1. Ruim eerst de boel op

Voor dat je gaat stofzuigen is het slim om eerst de boel op te ruimen. Als je alle spullen terugzet op de plek waar ze horen en een plek geeft waar ze niet in de weg staan, dan geeft dit overzicht en rust. Een tweede voordeel is dat je aan een stuk door kunt stofzuigen zonder langs een parkoers en spullen te gaan. Deze tip maakt stofzuigen een stuk eenvoudiger.

2. Maak afstoffen makkelijk!

Afstoffen lijkt vaak een nutteloos taakje omdat je stof in huis meestal niet ziet liggen. Je ziet stof alleen als je goed kijkt, daarom lijkt je huis vaak opgeruimd en schoon als je alleen maar hebt gestofzuigd. Afstoffen betekent simpel gezegd niet meer dan meubels en vensterbanken schoonmaken van stof. Dit kan handig met een plumeau of stofdoek. Bij het afstoffen van een kamer is het handig om van boven naar beneden te werken. De reden hiervoor is dat als stof opwaait je nog een tweede poging hebt om het stof weg te poetsen. Als laatste is het belangrijk om plekken die stof aantrekken niet te vergeten. Denk hierbij aan beeldschermen, fotolijsten en computers. Een stofvrij huis is een stuk beter voor je gezondheid en voorkomt motten en huisstofmijt in je huis.

3. Geef doffe plekken op laminaat hun glans terug

Heb je laminaat in huis en merk je dat het laminaat hier en daar wat doffe plekken begint te krijgen? Bij VDM Home Products weten we hoe je dit fixt.  Je pakt een microvezeldoek en sopt deze in een beetje natuurazijn gemengd met water. De verhouding is ongeveer ¼ natuurazijn en ¾ water. Poets dan het laminaat goed op en je zult zien dat het laminaat weer glans krijgt. Wist je trouwens dat het beter is om met koud water te dweilen? Zo voorkom je een hoop strepen op jouw schone vloer!

4. Zet geen wasmanden in je badkamer

Een wasmand vol was in je badkamer is een feest voor zilvervisjes en schimmel. Door de vochtige omstandigheden en vuile was in een gesloten ruimte is de kans groot dat er zilvervisjes of schimmels in je wasmand komen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zet daarom je wasmand op de overloop of in de gang onder een raam die vaak openstaat. Zo kan er voldoende frisse lucht bij. Als laatste hebben we nog een duurzame tip voor jou. Gebruik tijdens het drogen van je was in de droogtrommel eens wasdrogerballen. Deze zorgen ervoor dat je was 40% sneller droogt en je droger dus minder lang hoeft te draaien.

5. Last van smerige voegen?

Een paar keer per jaar is het tijd om je voegen in de muur of vloer eens grondig schoon te maken. Maak een papje van groene zeep en kristal soda. Gebruik een sponsje met schuurzijde en strijk deze goed in met het papje. Je zult zien dat met een paar keer strijken je voegen snel schoon worden. Geef je badkamermuur of keukenvloer weer een stralende glans!

6. Alweer vieze vingers op de tv?

Ik deel de frustratie met je mee. Op een of andere manier komen er altijd vieze vingers op je tv scherm. Ik heb een handige manier om dit schoon te krijgen. Zorg ervoor dat je een zacht en schoon brillendoekje hebt zoals deze. Hijg een paar keer op het scherm bij de plek waar de vingerafdrukken zitten. Wrijf er nu met het doekje overheen en je zult zien dat je een streeploos en schoon resultaat krijgt.

7. Heb je huisdieren en zitten de haren overal?

Deze handige pluizenroller is de oplossing om snel en makkelijk dierenhaar te verwijderen van je kledingstukken of meubels. De roller is voorzien van kleeffolie waar alle stofjes, pluisjes en dierenhaar aan blijven plakken. Een handige manier dus om jouw huis, katten en hondenhaar vrij te maken!

 

Vanaf nu kun je dus moeiteloos aan de slag met die vervelende schoonmaakklusjes. Hopelijk helpen onze tips en worden schoonmaak taken voor jou ook een rustgevende opdracht. Heb jij zelf nog tips of tricks voor schoonmaken in je huis? Stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram!

Succes!

Schoonmaken

Uitgelichte producten