Nieuwe strijkplank of nieuwe strijkplankhoes?

Nieuwe strijkplank of nieuwe strijkplankhoes?

VDM Home Products is de specialist op het gebied van strijkplanken en strijkplankhoezen. Onze strijkplankovertrekken zijn van hoogwaardig materiaal en beschikken over de nieuwste innovaties. Maar wanneer heb je nu een nieuwe strijkplankhoes nodig? En wanneer kun je beter een compleet nieuwe strijkplank bestellen? Om het jou zo makkelijk mogelijk te makken hebben wij hebben een aantal adviezen op een rijtje gezet.

Een stevige en kwalitatieve strijkplank

Wist je dat een goede strijkplank gemakkelijk 10 jaar mee gaat? Een strijkplank is pas aan vervanging toe als je merkt dat deze instabiel staat of als deze begint te roesten door de stoom die vrij komt bij het strijken. Wat ook belangrijk is aan een goede strijkplank is dat die voor comfort zorgt. Je moet uiteindelijk op de juiste hoogte kunnen strijken zonder dat je last van je rug of schouders krijgt. De juiste hoogte van een strijkplank is ongeveer 20cm onder je ellebooghoogte als je rechtop staat. Kies daarom altijd voor een plank de gemakkelijk in hoogte te verstellen is. Heb je jonge kinderen? Let er dan op dat de strijkplank is uitgerust met een kinderslot.

Wanneer ben je toe aan een nieuwe strijkplankhoes?

Een strijkplankhoes zorgt ervoor om nog sneller en efficiënter te strijken. Je hebt verschillende soorten strijkplankhoezen. Hoezen met veel lagen zorgen voor meer comfort. Turbo en Parking overtrekken zorgen voor meer snelheid tijdens het strijken, je zweeft als het ware over jouw was. Maar je hebt ook strijkplankhoezen met alleen een parking zone, Dit is een zone waar je, je verhitte strijkijzer kunt plaatsen zonder dat er schroeiplekken komen. Klik hier voor het hele aanbod. Alle hoezen zijn duurzaam gemaakt en zorgen voor een uniek strijkcomfort. Uiteindelijk ben je pas toe aan een nieuwe hoes als je merkt dat deze niet meer soepel strijkt. Hoe vaker en intensiever je strijkt, des te sneller heb je een nieuwe strijkplankhoes nodig.

 

Voordelen van een strijkplankhoes

Elk jaar of elke twee jaar je strijkplankhoes vervangen heeft natuurlijk een groot en belangrijk voordeel. Het is goedkoper dan een compleet nieuwe strijkplank kopen. Je hebt ook meer mogelijkheden op strijkgebied en comfort als je een strijkplankhoes kiest die jij fijn vind strijken. Een ander groot voordeel is dat het een stuk duurzamer is om alleen een strijkplankhoes te kopen in plaats van een compleet nieuwe strijkplank. Al onze strijkplankhoezen zijn gemaakt van 100% BCI-gecertificeerd katoen. Daarnaast zijn alle overtrekken Oekotex gecertificeerd wat betekend dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt tijdens de productie hiervan. Een laatste voordeel is dat je elk jaar een nieuw design kan kiezen voor op je strijkplank. Je hebt ruime keuze tussen rustige en neutrale designs of vrolijke en kleurrijke designs. 

 

Hopelijk kun je nu goed zelf bepalen of je een nieuwe strijkplank of een nieuwe strijkplankovertrek nodig hebt. Ben je nou helemaal gek op onze strijkplankhoezen? Alle bestellingen voor 16.00u worden een dag later al geleverd. Bekijk ons ruime assortiment snel!

Strijken

Uitgelichte producten