Comfortabeler strijken met de juiste strijkplankovertrek

Een strijkplankovertrek uitkiezen klinkt als een simpele taak, maar kan al snel een lastige uitdaging worden. Om je te helpen bij het uitzoeken hebben we een aantal tips opgezet zodat je snel de juiste overtrek of hoes kiest die bij jou past!

Welke strijkplankovertrek past bij mijn strijkplank?

Stap 1: Bepaal de afmetingen

De eerste stap van het kiezen van een nieuwe strijkplankovertrek is het opmeten van je strijkplank. Kijk hierbij goed naar de lengte en de breedte van de plank. Op basis daarvan gaan we een passende overtrek of hoes uitkiezen. 

Voor strijkplankovertrekken zijn er twee maten: S/M of L/XL. Let hierbij goed op dat de strijkplankovertrek 8 tot 10 centimeter groter is dan je strijkplank om een passende overtrek te kiezen, meet dus altijd je strijkplank op voor dat je een strijkplankovertrek kiest. Onze strijkplankovertrekken worden geleverd met een aanspanningskoord, waardoor je hem makkelijk kan monteren op iedere strijkplank. 

Afmetingen voor strijkplankovertrekStap 2: Waar ben je naar op zoek in een overtrek?

Bepaal voor jezelf wat je zoekt in een strijkplankovertrek. Een strijkplankovertrek kan veel extra's bieden zoals een parkeerzone of de mogelijkheid om makkelijker aan beide kanten te strijken. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt:

Basic: Het basic model heeft een toplaag die gemaakt is van 100% katoen, daarnaast heeft het een schuimlaag van 3 millimeter waardoor damp beter doorgelaten wordt.

Parking: De parking modellen hebben een speciale parkeerzone waar je je strijkijzer een korte tijd kunt parkeren. Hiermee voorkom je schroeivlekken op je overtrek en houd je je strijkhoes langer mooi. Perfect wanneer je op je eigen tempo wilt strijken en opvouwen. 

Active: Active is speciaal ontworpen voor strijkijzers die veel stoom produceren. Door de hoge stoomafgifte van je strijkijzer kan er condens worden gevormd onder het strijkoppervlak wat resulteert in waterplassen op je vloer. Strijkplankovertrekken met Active zijn uitgerust met een aluminiumfolie-laag waardoor de hitte reflecteer, hiermee kun je maar liefst 50% sneller strijken! En daarnaast heb je ook geen last meer van natte plassen op de vloer na het strijken.

Hitte-reflectie: Hitte-reflectie zorgt ervoor dat je aan beide kanten van je wasgoed kan strijken. Hierdoor kun je je strijkijzer op een lagere temperatuur instellen waardoor je strijkplankovertrek langer mee zal gaan! 

Strijkplankovertrekken

Stap 3: Hoe vaak strijk je in een week?

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen of je veel strijkt in een week tijd. Wanneer je veel strijkt zul je veel baat hebben bij een strijkplankovertrek die langer mee gaat en waar je comfortabeler op kunt strijken. Maar wanneer je minder vaak strijkt ligt de voorkeur misschien eerder bij een meer basic uitvoering. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt voor iedereen. Of je nu veel of weinig strijkt.

1 Keer in de maand
Wanneer je slechts 1 keer in de maand strijkt raden we je aan om een basic strijkplankovertrek aan te schaffen. Door de 3 millimeter aan dampdoorlatend schuim ervaar je genoeg strijkcomfort voor wanneer je 1 keer in de maand strijkt.

1 Keer in de week
Op het moment dat je minimaal 1 keer per week strijkt adviseren we om te overwegen over te stappen op een model dat langer mee gaat en eventueel comfortabeler. Hiervoor raden we een comfort strijkplankovertrek voor aan. Door de extra dikke molton onderlaag glijd je strijkijzer over je wasgoed heen waardoor je meer plezier en gemak tijdens het strijken kunt ervaren. Wanneer je snel wil strijken raden we de hitte-reflectie overtrek aan. Een strijkplankovertrek die er voor zorgt dat je tegelijkertijd beide kanten van je wasgoed kunt strijken. 

Meerdere keren per week
Wanneer je meerdere keren per week wordt je strijkplankhoes vaker gebruikt, dat is logisch. Daarom raden we aan om over te stappen naar een strijkplankovertrek die langer mee gaat, het strijkcomfort verhoogt en fijne extra's heeft. Zoals een parking strijkplankovertrek met speciale parkeerzone waar je je strijkijzer gerust neer kunt zetten en op je eigen tempo kan strijken. Of onze 5-laagse strijkplankovertrek met anti-drip en een extra stevige toplaag.

Strijken

Stap 4: Maak een keuze

Als je alle informatie helder op een rij hebt is het tijd om een keuze te maken. Bekijk ons gehele assortiment aan slimme oplossingen voor alle strijkplankovertrekken hier! 

 

 

 

Strijken

Uitgelichte producten