Wat is de beste manier om een blouse te strijken?

In deze blog geven we antwoord op de vraag: Wat is de beste manier om een blouse te strijken? Met een paar tips hopen we antwoord te geven op de vraag en zorgen we ervoor dat jij nooit meer last heb van kreuken in je blouse!

Tips voor het strijken van je blouse

Tip #1: Zorg voor de juist temperatuur
Zorg dat je strijkijzer op de juist temperatuur staat, kijk hiervoor naar het kledinglabel. Om te voorkomen dat je gaten in je prachtige blouse brandt moet je altijd de juist temperatuur gebruiken. Daarnaast strijkt het een stuk gemakkelijker wanneer je de juiste temperatuur kiest.

Tip #2: Kies de juiste stand
Iedere soort stof reageert anders wanneer deze gestreken wordt. Kijk dus altijd goed op het label voordat je begint met strijken en zorg dat je je strijkijzer op de goede stand zet. 

Tip #3: Houd de juiste volgorde aan
Voor het strijken van een blouse kun je het beste beginnen met de mouwen. Leg de rest van je blouse naar de zijkant hangen en spreidt de mouwen over je strijkplank. Na het strijken van de mouwen kun je overgaan tot het strijken van de rest van de blouse. Begin bovenaan bij de kraag en werk langzaam naar beneden. 

Tip #4: Strijk binnenstebuiten
Om te voorkomen dat die prachtige nieuwe blouse snel verkleurd kun je de blouse van binnen strijken. Hierbij merk je vooral bij de donkere kleuren 

Tip #5: Gebruik een sproeifles om hardnekkige kreukels te verwijderen
Met een sproeifles kun je water sproeien over je blouse. Hiermee maak je het jezelf makkelijker om hardnekkige kreukels er uit te strijken. 

Alternatieven voor een strijkplank

Geen ruimte voor een strijkplank? Geen probleem. Naast een strijkplank kun je ook gebruik maken van een kleinere variant namelijk een tafelstrijkplank. Een tafelstrijkplank neemt minder ruimte in dan een normale strijkplank en je kunt hem gewoon, zoals de naam al suggereert, op de tafel zetten om daarna te beginnen met strijken.

Naast de tafelstrijkplank is er ook nog het tafelstrijkdeken. Een tafelstrijkdeken kun je gemakkelijk op je aanrecht of tafel neerleggen om vervolgens daar op te strijken. Door de active-technologie die verwerkt is in de tafelstrijkdeken wordt je aanrecht of tafel niet nat van het strijken. 

Benieuwd welke slimme oplossingen wij nog meer in huis hebben?

 

Strijken

Uitgelichte producten