Welke schoonmaak doek is het best?

Met welke doek kun je nou het best schoonmaken? Deze vraag zocht ik voor je uit en hier zijn de resultaten! Houd er goed rekening mee dat iedere doek natuurlijk zijn eigen functie heeft en er helaas geen globaal antwoord is.

De keuken en de badkamer

Voor de keuken kun je het best gebruik maken van microvezelsponsdoeken. Deze doeken zijn uitermate geschikt voor de keuken, maar ook voor het sanitair. Persoonlijk raad ik de doeken met een pictogram aan vanwege hygiënische redenen. Op deze manier gebruik je niet per ongeluk de verkeerde doek voor de verkeerde ruimte.

Microvezel sponsdoeken zijn uitermate geschikt om als een professional schoon te maken, mits je ze goed gebruikt! De doeken kunnen zowel (klam)vochtig als nat worden gebruikt en zorgen ervoor dat er geen strepen of watervlekken achterblijven. Was ze daarom ook altijd op 90 graden Celsius uit.

Schoonmaken microvezeldoekjes

De vloer

Het schoonmaken van de vloer kun je het best doen met oranje vloerdoeken. Deze doeken zijn extra dik en absorberen een hoop! De doeken zijn goed te gebruiken in combinatie met een mop en dankzij het flinke formaat maak je gemakkelijk en snel een ruime vloer weer spik en span! 

Deze doeken hebben een enorm grote absorptiecapaciteit, waardoor ze voor de meest uitdagende klussen geschikt zijn. De doeken zijn herbruikbaar, wat betekend dat je ze na een wasbeurt weer opnieuw kunt gebruiken. Wel zo duurzaam in deze tijden.

Schoonmaken met gele doek

Algemeen gebruik

De traditionele gele doek (ook wel bekend als de 1000-dingen doek) is het beste voor algemeen gebruik. Denk hierbij aan even snel de tafel af doen of snel een bord schoon te maken. Vergeet de doek niet regelmatig te wassen, juist omdat deze doek zo'n algemeen gebruik heeft moet je hem goed schoon houden.

Persoonlijke voorkeur

"Professionele" schoonmakers raadde mij aan om gebruik te maken van microvezeldoeken. Deze doeken zijn het beste, maar dan moeten ze wel correct gebruikt worden. Dat betekent wassen op 90°C, bij elke schoonmaakbeurt een nieuwe doek en over het algemeen niet te nat maken. 

 

Heb je nou nog vragen over schoonmaakdoeken? Of is er een ander onderwerp waar je graag een blog over zou lezen? Laat het ons weten via info@vdmhomeproducts!

Schoonmaken

Uitgelichte producten