Met onze tafelsetting tips maak je buiten eten een feest

Wie wordt er nu niet blij van dit heerlijke weer? De vakanties zijn weer begonnen en dat betekent natuurlijk: gezellig buiten dineren met vrienden of familie. Of ’s avonds na het werk lekker buiten eten, voor de mensen onder ons die nog even moeten door bikkelen.

Buiten eten wordt natuurlijk nog leuker met een mooie tafelsetting. Hoe jij de perfecte tafelsetting creëert lees je met onze onderstaande tips.

Tafel dekken

Ieder menu is natuurlijk anders en hier pas je dan ook het servies op aan. Ga je lekker barbecueën dan komen de salades en het stokbrood op tafel. Maak je de salades niet zelf? Serveer ze dan wel in een leuke kom, dan ziet het er gelijk smakelijk uit. Ga je net iets chiquer dineren? Vergeet dan de wijn- en water glazen niet. Geef de tafelsetting nog wat extra’s met wat bloemen uit de tuin en kaarsen.

Match jouw tafel met de tuin

Het is natuurlijk het allermooist wanneer jouw tafelsetting helemaal past in zijn omgeving. Heb jij nu een urban jungle of juist een fleurige tuin? Pas jouw tafelkleed hierop aan en maak de setting compleet. Ons tafellaken ‘Graphic Green’ past perfect in jouw groene tuin, maar staat ook mooi in een moderne tuin. Heb jij een tuin vol fleurige bloemen? Dan is ons tafellaken ‘Spring Flowers’ de kers op de taart.
*Heb je geknoeid? Dat maakt niks uit! Onze tafellakens hebben een speciale coating waardoor ze vuil- en waterafstotend zijn, zo veeg je vlekken super snel weg.

Comfort

Naast een gezellige tafel is het natuurlijk ook belangrijk dat jij en je gasten lekker zitten. Leg daarom wat kussens neer op de stoelen. Ben je van plan lang te blijven na-borrelen, leg dan wat plaids klaar voor de gasten voor het geval het afkoelt. Zo zitten jouw gasten er heerlijk comfortabel bij en kunnen jullie genieten van het eten en elkaars gezelschap.

Afruimen

Nadat er heerlijk gedineerd is moet er helaas ook worden afgeruimd. Wil je nu lekker buiten de afwas doen maar heb je geen buiten keuken. Dan kun je handig gebruik maken van een afwasteil. Vul de afwasteil met een sopje en je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Moet je de afwas in je eentje doen of heb je geen zin om af te drogen? Gebruik dan gewoon een afdruiprek, dat scheelt weer de helft van het werk. Ondertussen kan je de rest van de tafel afruimen of nog een laatste drankje doen met de gasten. Is jouw drankje op en de afwas droog? Sorteer het bestek dan in een bestekbak, zo heb je het volgende etentje de tafel binnen no-time klaar.

Huishoudelijk

Uitgelichte producten