Hoe moet je kleding strijken? 5 handige tips

Het strijken van kleding wordt over het algemeen niet gezien als een hobby, maar eerder als één van de vervelendste klusjes in het huishouden, samen met het opmaken van je bed. Veel mensen laten het strijken dan ook steeds vaker achterwege, wat resulteert in vreselijke kreukels. Maar dit is niet nodig. Strijken kan namelijk leuk zijn als je het op de juiste manier aanpakt en de beste strijkplankhoes gebruikt. In deze blog geven we je een aantal handige tips om je op weg te helpen.

Hoe moet je kleding strijken? 5 handige tips

Strijktip 1: Zorg dat je wasgoed lichtvochtig is. 

Je zult misschien verbaasd zijn, maar voor het beste en mooiste strijkresultaat moet je wasgoed eigenlijk net niet helemaal droog zijn. Wanneer je kledingstuk lichtvochtig is, gaat het strijken veel gemakkelijker.

Als je er toch voor kiest om je was in de droger te doen in plaats van op te hangen aan een droogrek of waslijn, selecteer dan het droogprogramma 'strijkdroog'. Dit zorgt ervoor dat je wasgoed er precies droog genoeg uitkomt om te kunnen strijken. Het is wel belangrijk om te vermelden dat dit alleen zinvol is als je direct na het drogen gaat strijken.

Strijktip 2: Zet je strijkijzer op de juiste (temperatuur)stand

Het waslabel bevat niet alleen informatie over het gebruik van de wasmachine en de droger voor je kledingstuk, maar vertelt ook op welke temperatuur je het beste kunt strijken. Het aantal stipjes op het waslabel (doorgaans één tot drie) geeft aan hoe hoog de temperatuur mag zijn bij het strijken.

Daarnaast geeft het strijkijzer meestal aan welke stand geschikt is voor welk materiaal. Het is altijd verstandig om het kledinglabel te controleren om de juiste strijkstand te bepalen. Bij kwetsbare stoffen zoals zijde, wol, viscose, nylon en synthetische vezels moet vrijwel altijd de laagste stand worden gebruikt.

Strijktip 3: Binnenstebuiten strijken

Kledingstukken met opgedrukte prints of pailletten en stoffen die gevoelig zijn voor beschadiging, was je bij voorkeur binnenstebuiten. Daarnaast is het verstandig om deze kleding binnenstebuiten te strijken om te voorkomen dat de buitenkant van de stof verkleurt, of dat de opdruk beschadigd raakt of aan het strijkijzer blijft kleven.

Strijktip 4: Gebruik een mouwplankje

Hoewel het niet verplicht is, kan het gebruik van een mouwplankje een handig hulpmiddel zijn bij het strijken van kleding. Vooral bij lange mouwen van bijvoorbeeld blouses of overhemden kan een mouwplankje praktisch zijn om kreukels gemakkelijker te verwijderen.

Strijktip 5: Beschik over een goede strijkplankhoes

Een goede strijkplankhoes is van groot belang voor een optimale strijkervaring. Het is daarom aan te raden om te investeren in een strijkplankovertrek die helemaal aansluit bij jouw behoeftes. Veel mensen maken de fout om een nieuwe strijkplankhoes over een versleten hoes te plaatsen. Dit heeft echter geen enkele zin. Een oude versleten hoes zal namelijk nog steeds invloed hebben op het strijkresultaat. Het is dus verstandig om te kiezen voor een goede kwaliteit strijkplankhoes die past bij jouw type strijkijzer en gebruik. Zo ben je verzekerd van een optimaal strijkcomfort en een mooi resultaat zonder enige frustratie.

De nieuwste innovatieve oplossing: De AirPro strijkplankhoes

Wil je het huishoudelijk werk nog leuker en efficiënter maken én ook nog tijd overhouden voor andere leuke activiteiten? Maak dan kennis met onze AirPro strijkplankhoes. Dit is onze nieuwste innovatieve oplossing voor het strijken.

Wat maakt de AirPro strijkplankhoes zo uniek?

De 6-laagse AirPro strijkplankhoes belooft tot 50% tijdsbesparing en optimaal strijkcomfort dankzij de gepatenteerde Fibre Fixer technologie. Door deze technologie wordt de hitte gereflecteerd en is het mogelijk om beide kanten van een kledingstuk of beddengoed tegelijkertijd te strijken. Bovendien is de hoes voorzien van een anti-drip technologie, waardoor er geen water onder de strijkplank terechtkomt. Deze duurzame strijkplankhoes is geschikt voor alle soorten strijkijzers, stoomstrijkijzers en stoomgenerators en is ideaal voor intensieve strijkers.

Conclusie

Kortom, met deze handige tips en de nieuwste innovatieve oplossing, de AirPro strijkplankhoes, wordt het strijken van kleding een stuk leuker en efficiënter. Vergeet niet om je wasgoed lichtvochtig te houden, je strijkijzer op de juiste temperatuurstand te zetten, binnenstebuiten te strijken bij kwetsbare stoffen en het gebruik van een mouwplankje voor lange mouwen. Met deze tips en de AirPro strijkplankhoes is het strijken van kleding voortaan een fluitje van een cent.

Strijken

Uitgelichte producten