Ramen lappen: 5 tips voor streeploze schone ramen

Ramen lappen is een klusje waar niet iedereen naar uitkijkt. Toch is het belangrijk om je ramen regelmatig schoon te maken om je huis fris en helder te houden. Maar hoe pak je dat nu het best aan? In deze blog geven we je vijf handige tips om je ramen te lappen als een pro. 


Tip 1: Gebruik de juiste materialen

Voordat je begint met ramen lappen, is het belangrijk om te zorgen dat je de juiste materialen bij de hand hebt. Gebruik een goede kwaliteit ruitenreiniger, een spons, een wisser en een microvezeldoek om de ramen droog te maken. Zorg ook dat je een emmer water bij de hand hebt.


Tip 2: Maak je eigen raamreiniger 

Een van de gemakkelijkste manieren om ramen schoon te maken zonder strepen, is door je eigen raamreiniger te maken. Meng gewoon 1 deel azijn met 1 deel water in een spuitfles en voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Schud de fles goed en spuit de oplossing op je ramen. Veeg af met een microvezeldoek of een rubberen trekker voor een streeploos resultaat.


Tip 3: Werk van boven naar beneden

Werk van boven naar beneden bij het schoonmaken van ramen. Hierdoor voorkom je dat er druppels op al schoongemaakte delen terechtkomen en strepen achterlaten. Werk altijd in kleine delen en veeg regelmatig af met een schone doek of trekker om overtollige reiniger en water te verwijderen.


Tip 4: Vermijd de zon 

Probeer je ramen niet in de volle zon te lappen. Het water droogt dan te snel op, waardoor er strepen ontstaan. Het beste moment om je ramen te lappen is een bewolkte dag, of vroeg in de ochtend voordat de zon opkomt.


Tip 5: Maak gebruik van oude kranten

Oude kranten zijn een geweldige manier om de laatste restjes water en reiniger van je ramen te verwijderen. Wrijf simpelweg over de ramen met de kranten en veeg eventuele resten weg met een schone doek of een trekker.


Conclusie

Het lappen van ramen is misschien niet de leukste klus, maar het is wel belangrijk om je huis fris en helder te houden. Door gebruik te maken van de juiste materialen, van boven naar beneden te werken, de zon te vermijden en ook de randen schoon te maken, krijg je je ramen weer stralend schoon. En het goede nieuws is: hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.


Heb jij nog betere tips en wil je ze met ons delen? Aarzel niet en stuur gerust een mailtje naar info@vdmhomeproducts.com 

Schoonmaken

Uitgelichte producten