8 strijk accessoires die het strijken makkelijker maken
Strijken: een taak die waarschijnlijk niet bovenaan jouw lijstje met favoriete huishoudelijke taken staat. Maar ongeacht hoe jij het strijken ervaart, is het altijd prettig als klusjes in en rondom het huis eenvoudiger kunnen worden gemaakt, toch? Daarom speciaal voor jou: 8 strijk accessoires die het strijken makkelijker maken!

Zodat jij tijd overhoudt voor andere dingen

1. Strijkplankhoes

De strijkplankhoes is het belangrijkste onderdeel van strijken. Zonder een degelijke strijkplankhoes is strijken vrijwel onmogelijk. Let wel op: er zijn verschillende strijkplankhoezen. Niet alleen in design, maar ook in gebruik, functie en maten. 

Extra tips: Heb je ook altijd last van condens op de strijkplank, oftewel waterplassen op de vloer? En heb je weinig tijd om te strijken? Check dan de Airpro strijkplankhoes. Dankzij de 6-laagse opbouw bespaar je maar liefst tot 50% van je strijktijd en zijn waterplassen op de vloer verleden tijd!

2. Molton onderlegger

Om je strijkplankhoes zo lang mogelijk in goede staat te houden, is een molton onderlegger de ideale oplossing. Deze vilten laag zorgt voor een sneller en beter strijkresultaat. Bovendien absorbeert de molton stoom, waardoor water op de vloer wordt voorkomen.

3. Mouwplankje

Het strijken van mouwen is vaak lastig op de reguliere strijkplank, omdat er niet genoeg ruimte is. Gelukkig is er een mouwplankje, een handige uitbreiding voor je strijkplank. Extra handig: het mouwplankje is inklapbaar.

4. Overtrekspanners

Heb je een strijkplankhoes die niet goed en strak om je strijkplank past? Geen probleem, overtrekspanners bieden de oplossing. Ze zijn eenvoudig te bevestigen met klemmen en geschikt voor universeel gebruik.

5. Carl 

Met de Carl Cord Winder kun je elke strijkplankhoes gemakkelijk strak aantrekken, ongeacht de afmetingen van de strijkplank. Zo hoef je nooit meer last van je handen te hebben. Laat Carl het spanwerk doen.

6. Strijksethouder

Vaak hebben we een speciale plek voor het strijken, zoals de zolder of logeerkamer. Begrijpelijk, want een strijkplank en een strijkijzer nemen behoorlijk wat ruimte in beslag. Maar wist je dat er een handige strijksethouder bestaat? Deze kun je gemakkelijk over de deur hangen, zodat je je strijkplank en (hete) strijkijzer veilig kunt neerzetten

7. Strijkijzerzool

Je wilt dat je strijkijzer lang meegaat. Als de zool na intensief gebruik niet meer glad is en niet soepel over je kleding glijdt, is de afneembare strijkzool de oplossing. Bevestig deze eenvoudig op je strijkijzer en ervaar weer moeiteloos strijken. Zo hoef je geen nieuw strijkijzer te kopen. Ideaal, toch?

8. Siliconen matje voor alle strijkijzers

Dit siliconen matje biedt de ideale oplossing wanneer je tijdens het strijken het hete strijkijzer even wilt neerzetten. Dankzij de hittebestendige eigenschappen van het matje, kan je het strijkijzer veilig parkeren zonder dat je vlekken op je strijkplankhoes maakt. Dit matje is geschikt voor alle soorten (stoom)strijkijzers en kan gemakkelijk worden verplaatst. 

Extra tips: Het siliconen matje kan moeiteloos worden gecombineerd met onze classic, comfort , ultra-reflect, Active en Airpro strijkplankhoezen én strijkdekens. Voor de Parking en Turbo & Parking strijkplankhoezen is er al een geïntegreerde parkeerplaats aanwezig.

Uitgelichte producten