Lentekriebels! Heb jij de was al buiten hangen?

Het mooie weer is weer terug in Nederland en dit geeft ons de gelegenheid om eindelijk weer onze was te drogen in de buitenlucht. Wat moet je wel en niet doen tijdens het drogen van je was in de buitenlucht? Ik heb alle do en don’ts voor jou op een rijtje gezet.

DO

Alle zonnestralen aangrijpen. Als de zon flink schijnt en het een klein beetje waait dan is je was meestal binnen een uurtje al droog. Een droger doet er vaak 2 tot 2,5 uur over om je was te drogen. Je hoeft dus niet meer de hele middag te wachten tot je was droog is. Je bespaart hiermee een hoop energie, goed voor het milieu en jouw portemonnee, vooral nu!

Wist je trouwens dat je ook je was buiten kunt drogen zonder zonnestralen? Als het maar droog en de lucht niet vochtig is kun je prima met de was naar buiten. De temperatuur moet natuurlijk wel boven 0 zijn!

Waslijn
Maak gebruik van een stevige waslijn. Een waslijn gaat jaren mee en biedt veel ruimte voor al jouw was. Ik gebruik al jaren de waslijn van LaundrySpecialist. De drooglijn is UV-bestendig dus de mooie blauwe kleur is nog steeds intact. En nóg belangrijker; hij is super stevig! 

Droogrekken
Heb je geen plek voor een waslijn? Dan is een droogrek op wieltjes heel erg handig. Deze kun je gewoon buiten neerzetten en meebewegen met de zon. Je zult verbaasd staan hoeveel was je kwijt kan aan een droogrek. Neem nou deze droogtoren, hier kun je wel 3 volle wasmachines aan kwijt! Wat ik ook super handig vind is dat je de toren helemaal of juist deels kunt inklappen.

Als je geen tuin hebt dan adviseer ik je om dit handige balkondroogrek te gebruiken. Deze kan je simpel ophangen aan je balkon, radiator of deur. Het rekje heeft evengoed een drooglengte van 8 meter waardoor je aan dit compacte droogrek nog genoeg wasgoed kwijt kunt. Heb je niet alle 8 meter aan drooglengte nodig? Laat dan het voorste deel van het droogrek ingeklapt.

Wasknijpers
Als ik buiten de was ophang gebruik ik altijd wasknijpers. In Nederland zijn wij namelijk wel wat wind gewend. Bij windvlagen kan je wasgoed maar beter stevig aan de wasdraad hangen. Het is namelijk zonde als je je wasgoed van de grond moet gaan rapen na een windvlaag. Ik gebruik hiervoor de oude vertrouwde houten wasknijpers. Al jaar en dag gebruik ik die van LaundrySpecialist omdat ze nauwelijks roesten. Ze hebben al menig storm overleefd en kunnen gelukkig tegen wat water. Ook mij is het namelijk wel eens overkomen dat mijn schone was iets te lang buiten hing en deze werd geveld door een regenbui... Ik weet nu wel dat mijn wasknijpers roestbestendig zijn.

DON'T

Natuurlijk zijn er ook wat dingen die je beter niet kunt doen. Deze aandachtspunten hebben we hieronder voor je beschreven. Alles voor een schone en frisse was niet waar? 

Ondergrond
Wasgoed te drogen hangen op een zanderige ondergrond is een doodzonde. Zodra het een beetje waait dan hangt jouw schone was dicht bij het zand. Je raadt het dus al, zandkorrels in jouw schone handdoeken. Hier wordt niemand blij van. Denk dus altijd even goed na waar je je waslijn ophangt of droogrek plaatst. 

Roestige wasknijpers

Wasknijpers die vaak buiten gebruikt worden kunnen gaan roesten. Iets wat je absoluut niet wil zijn roestvlekken in je kleding. Zorg dus dat je wasknijpers op tijd vervangt of gebruik wasknijpers die niet kunnen gaan roesten. 

Hopelijk gaat het drogen van je was vanaf nu vlekkeloos. Geniet er van om je was buiten te hangen. De frisse geur die je wasgoed krijgt vindt ik namelijk heerlijk!

Drogen

Uitgelichte producten