10 Tips voor het huishouden van het nieuwe jaar

De kater van 2020 voelt nog vers maar één ding is zeker, met een schone lei kan het alleen maar beter worden. Een schoon huishouden zorgt over het algemeen voor meer rust en meer geluk. Daarom hebben wij 10 tips voor jou om er voor te zorgen dat jouw huishouden schoon wordt en schoon blijft.

1. Maak afspraken met jezelf

Een goed begin is het halve werk. Maak duidelijke afspraken met jezelf en plan in wanneer je gaat beginnen met het huishouden. Alternatief gezien, beloon jezelf. Ook wanneer je klaar bent met schoonmaken. Op die manier combineren je hersenen het schoonmaken met een positieve gebeurtenis waardoor je in de toekomst meer uitkijkt naar het schoonmaken.

2. Maak taken kleiner en deel ze op

Wanneer je alles in een keer moet doen, wordt de "schoonmaakdag" alleen maar langer en ga je er minder naar uitkijken. Ook ga je minder grondig te werk wanneer je weet dat je nog meer moet doen. 

3. Herinner jezelf

Probeer reminders voor jezelf te zetten en jezelf te herinneren aan de schoonmaak. Doe dit met briefjes op een prikbord of alarmen in je telefoon. Door er aan herinnerd te worden blijf je bij met je huishouden en worden de kleine taken geen grote taken.

4. Hou het schoon

Opruimen hoef je technisch gezien alleen te doen wanneer je huis niet netjes is. Een kleine life-hack is iets gelijk opruimen, waardoor je nooit meer hoeft op te ruimen! 

5. Maak gebruik van makkelijke producten

Wanneer je goede hulpmiddelen hebt, wordt het schoonmaken ook een stuk makkelijker. Bekijk bijvoorbeeld ons uitgebreide assortiment aan oplossingen voor het wassen of strijken. Hierdoor wordt het huishouden ook leuker en natuurlijk makkelijker!

6. Wasjes draaien

Het bijhouden van de was is een van de grootste taken in het huishouden. Een tip van mij is om zo snel mogelijk een was te draaien. Zo blijf je altijd bij met je was! Kies daarom ook een wasmand uit die je hierbij kan helpen.

7. Doe meerdere dingen tegelijk

Je kan natuurlijk 3 uur voor je wasmachine gaan zitten en wachten tot de was klaar is. Toch kiest merendeel van de mensen om dit niet te doen en tegelijkertijd ook een andere schoonmaakklus te doen zodat je efficiënt werkt. Je hoeft niet eens per sé een schoonmaakklus te doen, het kan bijvoorbeeld ook het kijken van een serie of het luisteren van een podcast zijn.

8. Moderne snufjes

Maak gebruik van de moderne technologie in je huishouden. Houd bijvoorbeeld een boodschappenlijstje bij via Google Drive. Of plan je huishouden in met de kalender app! Probeer de technologie van vandaag te gebruiken om je leven makkelijker te maken, niet moeilijker.

9. Takenlijstje maken

In het kader van mijn vorige tip, maak een takenlijstje via je notities! Op die manier kun je je taken afstrepen en dat geeft weer een goed gevoel. Ook weet je zeker dat je niet vergeet iets te doen. Doordeweeks kun je bijvoorbeeld taken toevoegen, die je dan in het weekend weer kan afstrepen! En als je goed up-to-date blijft met je lijstje verdien je meer vrije tijd in het weekend.

10. Schoonmaakroutine maken

Het is makkelijker om het huishouden via een routine te doen. Maak voor jezelf een logisch schema dat je makkelijk kan aanhouden en houd jezelf hier aan. Je zult ook zeker merken dat hoe vaker je dit schema uitvoert, hoe makkelijker en sneller het gaat. 

Heb jij nog meer tips over huishouden? Of wil je dat we een ander onderwerp aansnijden? Laat het ons weten via info@vdmhomeproducts.com.